Siirry sisältöön
Varaa aika

Ryhmätunnit

PhysioPilates

PhysioPilates-tuntien sisältöön kuuluvat muun muassa:

  • tutustuminen pilates ideologiaan + anatomiaan liikkeiden ymmärtämiseksi
  • oman ryhdin analysointi
  • kehon neutraalien asentojen harjoittelu eri alkuasennoissa
  • hengitystekniikka
  • keskivartalon anatomia (powerhouse) ja toiminta
  • lapatuki ja hartiarenkaan hallinta
  • selkärangan neutraaliasennot ja päänasento eri alkuasennoissa sekä liikkeissä
  • voima–vastavoima

Lauran ohjaamat PhysioPilates-tunnit ovat pienryhmässä tapahtuvaa tehokasta pilatesharjoittelua.

2021 PhysioPilates tuntivaihtoehdot ja aikataulu

Varaa paikkasi PhysioPilates ryhmätunneille tai yksilölliseen ohjaukseen sähköpostitse: laura@fomt.fi

PhysioPilates tuntien hintatiedot löydät hinnastosta. PhysioPilates yksilö- ja ryhmätunnit voit maksaa e-passilla, Smartum Liikunta- ja Kulttuurisetelillä, Virikeseteleillä ja TYKY-seteleillä.

Hyvä PhysioPilates asiakas,
29.4.2021 alkaen voit osallistua PhysioPilates tunneille myös paikanpäällä pienryhmässä tai zoom – online videoyhteyden välityksellä, alla olevan tuntiaikataulun mukaisesti. Tervetuloa mukaan! lisätiedot sähköpostitse: laura@fomt.fi

PhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon yhdistyy fysioterapeuttinen osaaminen. PhysioPilates-tunnilla opitaan käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelua tai yksilöllistä ohjausta. Tuntien pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä yhdistettynä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta. Ohjaajana toimii PhysioPilates-ohjaajakoulutuksen suorittanut fysioterapeutti. Ohjaajakoulutus on 3-tasoinen ns. laaja pilateskoulutus, joka täyttää Suomen Pilatesyhdistys ry:n laatukriteerit.

Porvoossa PhysioPilates ohjaajana toimii Laura Sandberg. Laura on koulutukseltaan fysioterapeutti, joukkuevoimisteluvalmentaja ja PhysioPilates ohjaaja. Lauralla on yli 20-vuoden kokemus joukkuevoimisteluvalmennuksesta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Tätä ennen hän on harrastanut, kilpaillut ja toiminut joukkuevoimistelun parissa koko lapsuus -ja nuoruus ikänsä.

“PhysioPilates- tunneilla pääsen hyödyntämään fysioterapeuttista osaamistani, yhdistettynä pilatesharjoitteluun. Pienryhmämuotoinen harjoittelu mahdollistaa kuntoutuksellisen näkökulman tuomisen osaksi pilatesharjoittelua sekä yksilöllisen ohjauksen ja harjoittelussa etenemisen. Syvyyttä ja näkemystä harjoitteluun tuo lisäksi pitkä voimisteluvalmentaja taustani. Koen myös, että omien lapsien saaminen ja raskauksien tuomien muutosten läpikäyminen omassa kehossa on kehittänyt minua ammatissani. Ohjaajana pyrin olemaan innostava, kannustava ja sopivan vaativa. Positiivinen harjoitusympäristö ja onnistumisen kokemukset ovat kehityksen kulmakiviä, joihin panostan pilatestunteja ohjatessani! Parhaimmillaan pilatesharjoittelussa yhdistyy tehokkaalla tavalla kehon ja mielen yhteistyö, minkä takia harjoittelun vaikutukset tuntuvat ja näkyvät kehossa positiivisesti, omaa hyvinvointia edistäen: Tämä on PhysioPilates tuntieni tavoite!” 

Varaa paikkasi PhysioPilates ryhmätunneille tai yksilölliseen ohjaukseen sähköpostitse: laura@fomt.fi 

Maanantai:

PhysioPilates perustaso klo17.30-18.30

Pilates perustason tunnilla opetellaan ja vahvistetaan pilateksen perustekniikkaa ja tehdään kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä rauhalliseen tahtiin. Rauhallisen tahdin ansiosta tunti soveltuu hyvin myös selkäkuntoutujille ja synnyttäneille äideille.

Tiistai:

PhysioPilates Mama klo10-11.00 

Pilatestunti synnyttäneille äideille. Tunti sisältää paljon lantionpohjanlihaksia aktivoivia ja vahvistavia harjoitteita sekä keskivartaloa tukevien, syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitteita. Ohjaaja tarkistaa osallistujien vatsalihasten tilanteen ja sen mukaan suunnitellaan liikkeet, jota kukin äiti voi turvallisesti tehdä. Vauvat voivat olla mukana tunnilla.

PhysioPilates alkeet/perustaso klo17.30-18.30

Pilates alkeet/perustason tunnilla luodaan pohja pilateksen harrastamiseen ja liikkeissä edetään yksilöllisessä tahdissa. Tunti sopii kaikille pilateksesta kiinnostuneille. Tunnilla tehdään kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä rauhalliseen tahtiin. Tunti sopii hyvin myös synnyttäneille äideille ja selkäkuntoutujille.

PhysioPilates keskitaso klo18.45-19.45

Keskitason pilates tunti on jo pidempään pilatesta harrastaneille. Tunnilla tehdään sekä pre- että klassisia pilatesliikkeitä myös tällä tunnilla useista liikkeistä voi valita helpomman tai haastavamman version.

Keskiviikko:

PhysioPilates klo 10.00-11.00

Kehoa herättelevä pilatestunti starttaa hyvin päivän! Sopii kaiken tasoisille pilatesharrastajille. Tunti rakentuu ryhmän mukaan.

Torstai:

PhysioPilates Senior klo 10.30-11.30

Tunti on suunniteltu erityisesti tasapainoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta kehittäväksi ja ylläpitäväksi pilates tunti kokonaisuudeksi + 60- vuotiaille kaiken tasoisille pilates harrastajille.

PhysioPilates perus/keskitaso klo 17.30-18.30

Pilates perus/keskitason tunti pitää sisällään monipuolisesti pilates perustekniikkaa vahvistavia liikkeitä, lisäksi opetellaan yksilöllisessä tahdissa edeten kohti haastavampia pilates liikkeitä. Useissa liikkeissä ohjaaja antaa liikevaihtoehtoja, joista jokainen voi valita itselleen itselleen sopivan version, omaa kehoa kuunnellen.

PhysioPilates keskitaso klo18.45-19.45

Keskitason pilates tunti on jo pidempään pilatesta harrastaneille. Tunnilla tehdään sekä pre- että klassisia pilatesliikkeitä myös tällä tunnilla useista liikkeistä voi valita helpomman tai haastavamman version.

Perjantai:

PhysioPilates perustaso  klo17-18

Pilates perustason tunnilla opetellaan ja vahvistetaan pilateksen perustekniikkaa ja tehdään kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä rauhalliseen tahtiin. Rauhallisen tahdin ansiosta tunti soveltuu hyvin myös selkäkuntoutujille ja synnyttäneille äideille.

PHYSIOPILATES ONLINE – etätunti on tarkkaan ohjattua pilates harjoittelua, joka tapahtuu asiakkaan kotona. Ohjaaja ohjaa tunnin online-yhteyden kautta. Kotiin tarvitset maton ja tietokoneen, kännykän tai tabletin. 

Saat hyvissä ajoin ennen pilates tunnin alkua sähköpostiisi viestin ohjaajalta. Tarkista että laitteessasi on äänet päällä ja kamera avoinna. Ensimmäisellä kerralla varaa hieman enemmän aikaa yhteyden avaamiseen. Aseta käyttämäsi laite maton eteen ja avaa saamasi linkki, odota että ohjaaja aloittaa tunnin. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen ensisijaisesti sähköpostitse:  laura@fomt.fi

Voit myös soittaa, jos kaipaat lisätietoa tunneista tai apua tekniikan kanssa p.0400 424080

(Pilates tunnit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Varatun pilates tunnin peruutus tekstiviestillä viimeistään 4h ennen tunnin alkamista!!!)